Bílý čaj byl po dlouhou dobu tou nejkvalitnější, ale také nejhůře dostupnou variantou tohoto nápoje. Získává se z dosud nerozvinutých lístků, které je možné sklízet jen po velmi krátkou dobu v roce, vždy brzy na jaře před obdobím monzunových dešťů, dříve než dojde k rozvinutí pupene. Dlouho byl označován jako nápoj císařů, neboť byl dostupný opravdu jen těm nejbohatším. Pro své jedinečné antioxidační účinky je dnes vyhledáván po celém světě a stal se v tomto směru synonymem pro kvalitní povzbuzující nápoj. Jeho jemně zlatavá barva a delikátní nasládlá chuť se prolínají s vytříbeným aromatem a dopřejí jedinečný chuťový zážitek

Rozhodující je správná příprava

Stejně jako u zelených odrůd i zde je potřeba vždy se držet správného postupu přípravy. Bílé lístky se nesmějí přelévat vroucí vodou, která ničí obsažené vitamíny a negativně ovlivňuje výslednou chuť nálevu. Ideální je nechat vroucí vodu několik minut odstát, až dosáhne teploty kolem 80 stupňů Celsia. Stejně tak je nutné dodržet přesně doporučený čas, po nějž se mají lístky nechat louhovat. Ten se pohybuje od jedné do deseti minut, při opakovaných nálevech se prodlužuje. Jen tak si budete moci dopřát delikátní chuťový zážitek z této odrůdy.